Podłacze sie zeby nie zakładać nowego tematu a mianowicie mam takie pytanko bo nigdzie nie mogę nic o tym wyczytać ,a mianowicie po otworzeniu samochodu z pilota zapalają mi sie swiatła ,moje pytanko jak to wyłaczyc dodam ze próbowałem przełacznik ustaiwać w róznym położeniu ale za kazdym razem swiatła sie zapalają ,troszke mnie to drażni
Podłacze sie zeby nie zakładać nowego tematu a mianowicie mam takie pytanko bo nigdzie nie mogę nic o tym wyczytać ,a mianowicie po otworzeniu samochodu z pilota zapalają mi sie swiatła ,moje pytanko jak to wyłaczyc dodam ze próbowałem przełacznik ustaiwać w róznym położeniu ale za kazdym razem swiatła sie zapalają ,troszke mnie to drażni
jeśli masz maxdota to tam możesz to wyłączyć chyba żę go niemasz to tylko laptopem
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
Ok dzieki za podpowiedzi bo własnie nie byłem pewny czy dam rade to zrobic czy bedzie niezbedny Vag no ale widze ze jednak da rade to samemu wyłaczyć : dzieki jeszcze raz
Wszystko wyłaczone samemu Jeszcze mam tylko mały problem z wycieraczkami i nie moge zrozumiec czemu czasem wycieraczki sie minimalnie podnosza po zgaszeniu autka
Wszystko wyłaczone samemu Jeszcze mam tylko mały problem z wycieraczkami i nie moge zrozumiec czemu czasem wycieraczki sie minimalnie podnosza po zgaszeniu autka
nie temat tu o wycieraczkach ale Ci odpowiem....tak musi byc!!! chodzi o to zeby sie wycieraczka do szyby nie "przykleiła" :diabelski_usmiech
Koledzy, założyłem wyłącznik "auto", czujnik światła i deszczu czeka w biurku na montaż. Czyli w tej chwili mam sam wyłącznik tunnel light/auto ale bez podłączonego czujnika.
I teraz pytanie:
Nie świeci mi się ikona tunnel light, tzn. świeci się, ale z taką samą intensywnością co pozostałe ikonki. Czy nie powinna być podświetlona mocniej przypadkiem (tak jak ikonka halogenów przednich po ich ząłączeniu)? Jak jest u Was?
Z góry dzięki za pomoc.
piotrek_os, powiedz mi co "konkretnie" dała ci wymiana włącznika na ten z ikonką tunelu???
Co dodatkowo zyskałeś na funkcjonalności (oprócz wyglądu oczywiście )???
już się wypowiadam.....dało mi praktycznie tryb skandynawski ale z mozliwościa wyłączenia całkowicie świateł. Bo jak wiesz w trybie skandynawskim w pozycji "0" palą Ci sie światła miajania ew. mozesz przełczyc na pozycyjne - ale zawsze cos sie bedzie świeciło, a z tym przełączniczkiem jezeli chcem całkowicie światła wyłaczyc to pozycja "0"
A jaki masz symbol tego czujnika? Będziesz montował na szybie standardowej czy będziesz wymieniał?
Montaż będzie na standardowej szybie. Mam już koncept jak to zrobić, trochę rzeźby z tym będzie ale powinno się udać.
Symbol - nie mam pojęcia, muszę zajrzeć do pudełka
miron75, jaki jest sens zakładać ten czujnik...skoro w polsce sie na światłach jezdzi
wyłacz sobie Vagiem tryb skandynawski i ten włacznik z pozycja auto wystarczy, bo jak dłozysz czujnik to wtedy tez nie bedzie działał jak trza - bo tylko światła Ci sie bedą zapały przy okreslonej ciemnosci
Ano taki sens, że normalnie w dzień warto jeździć na dziennych, przynajmniej w FL. Jak masz sensor, to Ci się w odpowiednim momencie przełączy i po temacie.
Komentarz